آیا سیگار الکترونیکی سرطان زاست ؟

متاسفانه باید بگوییم در جوامع امروزی تعداد افرادی که به سیگار اعتیاد دارند ، روز به روز در حال افزایش است . این در حالی است که بیشتر افراد می دانند مصرف سیگار چه خطراتی را برای آنان به دنبال دارد . برخی از افراد نیز به دنبال ترک سیگار هستند و نمی‌دانند چه راهکاری برای ترک سیگار امتحان کنند . سیگار الکترونیکی وسیله ای است که برخی افراد تصور میکنند با استفاده از آن می توان سیگار را ترک کرد و در این راستا سوال اصلی این است آیا سیگار الکترونیکی سرطان زاست یا خیر و آیا با استفاده از ویپ و پاد می توان سیگار را ترک کرد یا خیر ؟

درین شاپ ، در این مقاله به بررسی این موضوع که آیا سیگار الکترونیکی سرطان زاست یا خیر و مشکلات سیستم های ویپینگ ، مواد موجود در آن ، خطرات احتمالی این سیستم ها و ارتباط آن با سرطان پرداخته و به سوالات شما در این باره پاسخ می دهد .

آشنایی با سیستم های ویپینگ

ویپ یکی از انوع سیگارهای الکترونیکی و دستگاهی شبیه ساز قلیان می باشد و ویپینگ به فرآیندی اطلاق می شود که در آن یک مایع به نام جویس که معمولا دارای نیکوتین است ، با استفاده از یک عملیات الکترونیکی و بدون احتراق به بخار تبدیل می شود و تولید دود می کند . این نوع سیستم در سال 2003 در چین اختراع و به سرعت در سراسر دنیا محبوب و شناخته شد .

پاد یکی از مدل‌های سیگارهای الکترونیکی است که پس از ویپ‌ها به بازار عرضه شدند . مکانیزم این سیستم بسیار شبیه ویپ می‌باشد به مایعی که در پاد سیستم‌ها استفاده می‌شود سالت نام دارد، این مایع دارای نیکوتین بیشتر از جویس بوده ولی مقدارنیکوتین آن از سیگار کمتر است همچنین مقدار بخار تولید شده در پاد سیستم‌ها کمتر از ویپ‌ها می‌باشد .

مقایسه سیگارهای الکترونیکی با سیگار/قلیان

1-سیگار/ قلیان و سیگارهای الکترونیکی هر سه دارای نیکوتین هستند لکن نحوه عملکرد آنها متفاوت است. سیگار و قلیان تنباکو را می سوزانند و دود تولید می‌کنند ، ویپ‌ها و پادها با گرم کردن مایع آنرا تبخیر می‌کنند و تولید بخار می‌نمایند . دود سیگار و قلیان حاوی 7000 ماده شیمیایی است که بسیاری از آنها مضر و سرطان زا هستند ولی سیگارهای الکترونیکی (ویپ / پاد ) بخار و مواد شیمیایی کمتری دارد ، اما می‌تواند مضر هم باشند .

2-سیگارهای الکترونیکی از تنوع و رنگ‌بندی بالایی برخوردارند و بوی بد کمتری تولید می‌کنند .

3-از مزایای زیست محیطی سیگارهای الکترونیکی می‌توان به عدم تولید فیلتر سیگار و آلودگی‌های زیست محیطی آن اشاره کرد .

4-یکی از عوامل و مزیت های مهم سیگارهای الکترونیکی این است که در انواع مختلف تولید شده ومی‎توان میزان غلظت نیکوتین موجود در آنها را کنترل کرده و به مرور کاهش داد . فرد به هنگام ترک سیگار سنتی و مصرف پادها می تواند به ترتیب میزان نیکوتین را کاهش دهد .

مقدار نیکوتین سیگارهای الکترونیکی چقدر است ؟

1-میزان غلظت کم : 8 میلی گرم

2-میزان غلظت متوسط : 14 میلی گرم

3-میزان غلظت بالا : 18 میلی گرم

4-میزان خیلی بالا : 54 میلی گرم

مضرات استفاده از سیگار سنتی

استفاده از سیگار به روش سنتی معایب بسیار بیشتری نسبت به سیستم های ویپینگ برای سلامت و تندرستی دارد و می تواند آسیب‌های جبران ناپذیری به فرد وارد کند . از مهمترین معایب استفاده از سیگار به روش سنتی می‌توان به موارد ذیل اشاره نمود :

-افزایش ریسک ابتلا به سرطان

-افزایش ریسک چربی خون ، قند خون و فشار خون

-افزایش ریسک سقط جنین و زایمان زودرس

-امکان اثرگذاری بر روی سلامت جنین

-کاهش عملکرد مغز

-آسیب به سیستم گوارش

-آسیب به قلب و عروق

-اختلالات حافظه

-افزایش ریسک ابتلابه سرطان و بیماری‌های روانی

-افزایش ریسک عفونت‌های دهان و دندان

مقایسه نیکوتین سیگار / قلیان و سیگار های الکترونیکی

سیگار، قلیان و سیگارهای الکترونیکی باعث افزایش تولید رادیکال‌های آزاد همچون سوپراکسید در رگ‌های خونی شده که مشتق از اکسیژن هستند. این فرآیند باعث تجزیه و آزادسازی نیتریک اسید توسط لایه درون رگ می‌شود . نیتریک اسید ماده‌ای است که در عروق و سرخرگ‌ها از گرفتکی و التهاب آنها پیشگیری و محافظت می‌کند . برای مقایسه میزان ضرر سیگار ، قلیان و سیگارهای الکترونیکی، باید بگوییم سیگار و قلیان دارای مواد شیمیایی پیچیده و بیشتری هستند . در زیر میزان نیکوتین هر مورد را مشاهده می کنید :

-سیگار  14 تا 12 میلی گرم در هر نخ

-قلیان 6 تا 48 میلی گرم بسته به میزان مصرف

-سیگارهای الکترونیکی (ویپ / پاد) 3 تا 16 میلی گرم بسته به میزان مصرف

7  گام ترک سیگار با استفاده از پاد سیستم ها

آمار‌های استفاده‌کنندگان از پاد سیستم ها نشان می‌دهد افراد زیادی برای ترک سیگار به پاد سیستم ها روی آورده‌اند و بسیاری در این امر موفق شده اند . برای این کار لازم است :

1-میزان مصرف نیکوتین روزانه خود را از سیگار برآورد کنید و مشخص شود مقدار مصرف نیکوتین شما در ماه چقدر است ؟

2-بعد از مشخص شدن میزان مصرف نیکوتین برای خرید سالت با همان مقدار نیکوتین برای پاد سیستم خود اقدام نمایید .

3-بعد از مدتی استفاده از نیکوتین به مرور مقدار نیکوتین مصرفی را کاهش دهید تا به پایین‌ترین حد ممکن برسید.

4-برای آنکه به طور کامل نیاز بدن به نیکوتین را از بین ببرید نیاز هست که یک دستگاه ویپ تهیه نمایید چون جویس ویپ از مقدار نیکوتین کمتری استفاده می کند .

5-روندی که برای کاهش نیکوتین سالت پاد سیستم استفاده کردید برای کاهش نیکوتین جویس ویپ استفاده کنید .

6-بعد از مدتی ، و با کاهش مقدار نیکوتین جویس ویپ ، از جویس‌های بدون نیکوتین استفاده کنید .

7-بعد از چند ماه استفاده می‌توانید مصرف ویپ خود را به حداقل رسانده و از زندگی سالم لذت ببرید.

آیا از سیگار الکترونیکی استفاده می کنید ؟

سیگارهای الکترونیکی به دلیل داشتن طعم دهنده ها و نداشتن بوی بد جذاب به نظر می رسند اما آنقدر ها هم که فکر می کنید بی‌ضرر نیستند . نیکوتین موجود در سیگارهای الکترونیکی و حتی ویپ‌های بدون نیکوتین باعث به خطر افتادن سلامتی می شوند و در بلندمدت جسم انسان را آسیب‌پذیر خواهند نمود .اما برای ان که بدانیم آیا سیگار الکترونیکی سرطان زاست یا خیر باید بگوییم که تاکنون تحقیقات زیادی در این زمینه صورت گرفته لکن در مورد سرطان زا بودن سیگارهای الکترونیکی آمار خاصی وجود نداشته و باید بگوییم که اگر چه این سیستم ها دارای نیکوتین کمتری به نسبت سیگار هستند اما کاملا بی ضرر نیستند.

اهمیت موضوع سلامتی ما را برآن داشت که در این مقاله به موضوع  آیا سیگار الکترونیکی سرطان زاست یا خیر بپردازیم .

به نظر شما سیگار های الکترونیکی و ویپ ها به ترک سیگار کمک می کنند ؟ نظرات و تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید .

 

سوالات متداول

 

آیا ویپ/ پاد از سیگار کم خطر تر است ؟

بله اما بدین معنی نیست که سیگارهای الکترونیکی کاملا به ضرر هستند .

 

آیا ویپ های بدون نیکوتین بی ضرر هستند؟

همه سیگارهای الکترونیکی و ویپ‌ها حتی مدل های بدون نیکوتین هم خطراتی دارند زیرا شامل استنشاق مواد شیمیایی به ریه خواهند بود .

 

سیستم های ویپینگ اعتیاد آور نیستند ؟

این باور غلط است زیرا تمام موادی که دارای نیکوتین هستند اعتیادآور هستند و فقط مقدار نیکوتین آنها متفاوت است .

آیا سیگار الکترونیکی سرطان زاست ؟

با وجود تحقیقات فراوان در این زمینه تا کنون گزارشی در خصوص سرطان زابودن این سیستم ها اعلام نشده است .