فهرست
Toggleپاد چیست ؟ پاد یک دستگاه الکترونیکی کوچک است که معمولا وقتی از افراد در مورد آن سوال می شود میگویند همان سیگار برقی است . پاد که با نام های دیگری همچون پادماد و ویپ پاد نیز شناخته می شوند از جدیدترین سیستمهای الکترواسموک موجود در بازار است. البته پاد سیستم های کنونی شبیه سیگارهای الکترونیکی که سابقه و قدمت بیشتری هم در این زمینه دارند نبوده و تفاوتهای بسیاری دارند.
پاد شبیه ویپ (Vape) است فقط کمی جمع و جورتر !
با توجه به آنچه گفته شد پاد سیستم را می توان یک نوآوری بر پایه راحتی در نظر گرفت و یکی از اصلی ترین گزینه ها برای ترک سیگار به شمار می رود.
ویپها با هدف تامین نیاز افراد سیگاری به بازار عرضه شدند درحالیکه پس از مدتی افراد سیگاری درحین استفاده از ویپ دچار مشکلاتی شدند.
از جمله این مشکلات می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1) در گذشته تصور می شد که سیگارهای الکترونیکی باید دود زیادی تولید کنند تا مشابه سیگارهای سنتی باشند ، به همین دلیل سیگارهای الکترونیکی ابتدایی و ویپها تولید دود بالایی دارند که در بیشتر محیط های عمومی استفاده از آنها مشکلساز بود.
2) وزن و اندازه سیگارهای الکترونیکی و ویپها برای افراد سیگاری که دائم در حال حرکت نیز بودند ایجاد مشکل میکرد.
3)مقدار نیکوتین ویپهای تولید شده بسیار پایین بود و برای افرادی که به یکباره سیگار را کنار بگذراند موضوع ترک سیگار را دشوار میکرد.
دلایل بالا باعث شد که افراد سیگاری که به ویپ ها روی آوردند دوباره به سمت سیگار کشیده شوند همین امر باعث شد تا تولیدکنندگان و طراحان به فکر تولید یک دستگاه جدید باشند که تجربه ای شبیه سیگار برای افرادی که از آن استفاده میکنند به همراه داشته باشد .
این شد که پاد سیستم و مایع مربوط به آن سالت نیکوتین به بازار عرضه شد.
فرقی ندارد ویپر حرفه ای باشید یا تازهکار ، بهتر است با اجزا تشکیلدهنده پاد سیستمها و روش نگهداری این دستگاه آشنا باشید تا هم تجربه دلپذیری از استفاده از این سیستم داشته باشید هم هزینه نگهداری شما کاهش یابد .
اجزای اصلی تشکیل دهنده پاد سیستمها عموما عبارتند از :
1-دهانه
2-بدنه دستگاه
3-باتری
4- کارتریج
5-کویل
6-کاتان
7- پورت شارژر
البته برخی از پاد سیستم ها دارای دکمه خاموش و روشن ، و یا صفحه نمایشگر هستند که استفاده از این دستگاه را راحت تر می کند .
پاد دستگاهی است مانند ویپ با هدف تامین نیاز افراد سیگاری که تجربه ای شبیه سیگار را برای مصرف کنندگان به همراه خواهد داشت .3 ویژگی اصلی پاد سیستمها عبارتند از :
1)دود خروجی کمتر نسبت به ویپ و تغییر کامگیری و شباهت بیشتر به سیگار.
2)مایع استفاده شده با نام سالت نیکوتین دارای نیکوتین کمتر از سیگار و بیشتر از جویس ویپ ها.
3)توانایی تغییر دستگاه و استفاده از کویل و کارتریج متفاوت و متغیر جهت تامین نیکوتین مورد نیاز.
-مزایای استفاده از پاد چیست ؟میتوان گفت اصلیترین مزیت پاد سیستمها ترک سیگار است. افرادی که تمایل به ترک سیگار دارند و اراده این کار را در خود بپرورانند میتوانند طی چند ما سیگار را با استفاده از این سیستم ترک کنند.
-پاد سیستم جایگزینی کمخطر و با ضرر کمتر بوده و با استفاده از این سیستم لباسها و دهان شما بوی بد سیگار نمیگیرد و میتوانید به مرور با کاهش مقدار نیکوتین سالت مورد نیاز سرانجام به ترک کامل نیکوتین نزدیک شوید.
-توجیه اقتصادی و مقرون به صرفه بودن از مزیت دیگر پاد سیستم میباشد. به جز هزینه اولیه خرید دستگاه پاد سیستم ( بین 700 تا 1.500 هزار تومان) ، ماهانه نیاز به تهیه سالت نیکوتین دارید که بین 300 تا 400 هزار تومان هزینه خواهد داشت .
-تعویض طعم و تنوع بسیار بالای سالتها با مقادیر مختلف نیکوتین از مزیت دیگر پاد سیستمها میباشد.
-اندازه مناسب و مقدار دود کمتر نسبت به سایر سیگارهای الکترونیکی و ویپها را می توان مزیت مهم دیگر پاد سیستمها البته برای افراد سیگاری در نظر داشت.
سالت نیکوتین و پاد سیستمها ضررهایی نیز به همراه دارند ولی نکته قابل تامل اینجاست که آسیبهای ناشی از مصرف سالت نیکوتین به مراتب کمتر از سیگار است ولی اگر قرار باشد شفاف در مورد موضوعی صحبت کنیم ، باید ضررهای پاد سیستمها را نیز بیان کرد.
سالت نیکوتین به دلیل وجود ترکیبات سنتزی و نیکوتین موجود در آن بی ضرر نیست و استفاده از آن در بلند مدت آسیب هایی به بدن وارد می کند. نیکوتین به عنوان ماده اعتیادآور و سرطان زاد در تمام اشکال مواد دخانیات وجود دارد و فرقی نمی کند به چه روشی استعمال شود. به هر حال ، برای سلامتی شما و اطرافیان ، آسیبهایی به همراه دارد.
مقدار نیکوتین موجود در جویس ویپها صفر تا 24 میلیگرم و مقدار نیکوتین سالت پاد سیستمها 25 تا 50 میلی گرم میباشد .
دود سیگارسنتی به جز نیکوتین ، حاوی مواد مضر و آسیب زا ازجمله مونواکسیدکربن ، گوگرد و قطران می باشد. به همین دلیل بجای استفاده از سیگار استفاده از پاد سستمها توصیه میشود زیرا بخار این دستگاهها فقط نیکوتین و مواد سنتزی به همراه داشته و گوگرد ، قطران و مونواکسید کربن در آن وجود ندارد.
برای مطالعه بیشتر در خصوص معایب سیگارهای الکترونیکی میتوانید مقاله ” آیا سیگار الکترونیکی سرطان زا است ” را مطالعه کنید.
در نخستین مرحله که پاد را خریداری می کنید به نظرتان می رسد که اوین کاری که باید کرد فشردن دکمه و کام گرفتن است اما این تفکر اشتباه است. با این کار در همان ابتدا پنبه نسوز دستگاه میسوزد و طعم و بوی سوختگی وحشتناکی را تجربه خواهید کرد. در واقع هنگامی که مخزن دستگاه خالی است نباید از دستگاه کام گرفت.
کارکرد پاد سیستم به اینگونه است که ابتدا باید دستگاه را پس از خارج کردن از جعبه برروی سطح صاف قرار داده و مخزن دستگاه را پر کنید، به مخزن دستگاه کارتریج نیز گفته می شود . درپوش کارتریج را بردارید ، سالت نیکوتین را به خوبی تکان داده و به مخزن دستگاه به مقدار لازم اضافه کنید. توصیه میشود که مخزن پاد سیستم را کاملا پر نکنید و به مقدار حدود 70 درصد مخزن مایع سالت اضافه کنید.
پس از اضافه کردن سالت به دستگاه مقداری به دستگاه استراحت دهید تا طعم و مزه سالت نیکوتین به خوبی به خورد کویل و پنبه برود. این کار باعث میشود هنگام استفاده گلوی شما اذیت نشود.
در گام بعدی اگر دستگاه شما دارای توان متغیر است لازم است تنظیمات دستگاه و توان مصرفی را براساس دفترچه راهنما روی بهترین حالت استفاده قرار دهید و مقدار وات مشخص را تنظیم نمایید . توصیه می شود دستگاه خود را روی حداکثر نگذارید. البته اگر توان دستگاه شما ثابت است میبایست مقدار زمان کام گیری ممتد را در نظر داشته باشید تا دچار مشکل و بوی سوختگی نشوید.
در گام پایانی از قسمت لبی دستگاه خود اولین کام را گرفته و از پاد سیستم خود لذت ببرید.
امیدواریم در این مقاله توانسته باشیم به سوالات شمادر زمینه پاد سیستم ها و نحوه عملکرد آنها پاسخ مناسبی داده باشیم.